Česky English Deutsch Pусский

Technologičtí zpravodajové (Technology scouts)

Informace o kurzu

Kód kurzuTZ01
Cena22000 Kč
Délka6 dní (47 hodin)
LektorÚTT VUT v Brně

Druhý z trojice kurzů, otevírající možnost získat (připravovanou) Evropskou kvalifikaci Manažer transferu poznatků.

Charakteristika kurzu:

Vytvořit na výzkumných institucích (VŠ, ústavy AV) oddělení s vyškolennými odborníky, které bude schopno:

- Napsat projekt výzkumu, který by přinesl příspěvek EC (Rámcové programy, Strukturální fondy). Řídit složitý mezinárodní projekt.

- Navrhnout strategii ochrany duševního vlastnictví těch výsledků výzkumu, u nichž je to účelné.

- Navrhnout věcné znění smlouvy o kontrahovaném výzkumu.

- Provést základní průzkum trhu, z něhož může vyplynout ocenění know-how nebo produktu, případně podněty pro další (aplikovaný) výzkum a vývoj, jehož výsledky by lépe odpovídaly poptávce trhu a zájmu firem.

- Znát strukturu licenční dohody. Vést licenční jednání s koncovým uživatelem know-how.

- Spolu s finančními odborníky zpracovat analýzu portfolia výzkumných projektů a vyhodnotit jeho hodnotu.

Připravit pro evropskou databázi IRC nabídku know-how výzkumné instituce pro praktické využití.

Komu je kurz určen: Zájemci o činnost na rozhraní mezi výzkumem a soukromým sektorem, především na výzkumných institucích. V ideálním případě lidé se zkušeností jak z vý zkumu, tak i z komerční praxe.

Trvání a cena kurzu: kurz je koncipován jako 6 denní kurz (47 hod). Výjezd mimo Brno.

Cena kurzu je stanovena na 22 000 Kč bez DPH (26 180 Kč včetně 19% DPH) a 4 200 Kč + DPH za ubytování a stravování. Kurs se uskuteční, přihlásí-li se alespoň 15 zájemců.

Lektorský realizační tým:

Ing. Petr Holec, CSc., doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA, RNDr. Ivan Dvořák, CSc., doc. RNDr. Anna Putnová, PhD., MBA, Mgr Eva Gregorczyková, Mgr Kamil Mareš, Ing Ildiko Putzová, PhD


VUT Design

© 2000-2024 Centrum vzdělávání a poradenství VUT 
Sídlo: Purkyňova 464/118, 612 00 Brno

SOUHLASÍM
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.